Bakkerij De Eenvoud gaat weer bakken

De bakkers van mobiele bakkerij De Eenvoud bakken woensdag 29 juli weer broodjes in Hongerige Wolf. De tafels gaan naar buiten en daar is de 1,5 meter afstand prima te realiseren. Vanaf 12.00 uur gaan de broodjes in de oven en zingt Berny Jansema diverse liedjes.

De vrijwilligers van mobiele bakkerij De Eenvoud vinden het leuk om samen met de de gasten te bakken en samen het brood - of de koekjes, de flammkuchen of de pizza’s - op te eten. Ook voor onderhoud en reizen naar andere locaties draaien ze hun hand niet om. Ze leren graag nieuwe mensen kennen. Of het nu mensen zijn die enkel hun broodje willen opsmikkelen of mensen die het leuk vinden om zelf brood te bakken, iedereen is harte welkom, ook wie nog nooit gebakken hebt.

Wielen

De inwoners van Hongerige Wolf bouwden in 2014 samen met een groepje mensen van omliggende dorpen en uit Amsterdam, waar zo’n bakkerij al jaren staat, de schaftwagen om tot mobiele bakkerij. Het is geen gewone bakkerij maar een bakkerij op wielen, waar het samen zijn minstens zo belangrijk is als het brood. De gezelligheid ontstaat vanzelf als je er brood bakt en dat samen oppeuzelt met boter, kaas of honing.

De bakkerij staat op een grasveldje midden in Hongerige Wolf.