Een jaar van Tinderen met gebruikte spullen

Het is inmiddels al een jaar geleden dat het jonge ondernemersduo Gerben Bonder (23) uit Nieuwolda en Henk-Jan Moed (24) uit Westerlee hun app Swipe & Trade, een combinatie is tussen Tinder en Marktplaats, hebben gelanceerd. Een terugblik.

Vraag en aanbod komen op de app samen door middel van het swipen. Wanneer gebruikers interesse hebben, kunnen ze het product naar hun ‘wenslijst’ swipen. Om het product vervolgens te kopen kan er een bod geplaatst worden. Is dit bod hoog genoeg, dan is er ‘match’ en kan de verkoop afgerond worden.

In een jaar tijd heeft de app tot nu toe 10.000 actieve installaties aangetrokken en zijn er meer dan 3.000 accounts actief. Beide ondernemers zijn tevreden op terug. "Ons doel is geweest om in het eerste jaar te testen of er voldoende animo is voor een dergelijk platform en dit is in onze ogen zeker het geval. Ook hebben we veel feedback gekregen van gebruikers om ons platform verder te verbeteren."

"We hebben op basis hiervan vier updates uitgebracht tot nog toe. Het ontwikkelen van de app ligt echter niet stil", aldus Gerben Bonder. “Het verbeteren van de app is een doorgaand proces waar je eigenlijk nooit klaar mee bent, er is altijd wel iets dat je kan verbeteren."

Volgende stap: Swipe & Trade-website

De volgende stap voor de ondernemers is het lanceren van de Swipe & Trade-website. Gebruikers kunnen voortaan gebruik maken van het platform via de site. ‘’Door de lancering van de site zal het platform voor veel mensen een stuk toegankelijker worden’’, zegt Henk-Jan Moed.

De website en app zullen als één geheel functioneren, alleen zullen gebruikers voor het swipen toch nog de app moeten downloaden. De lancering van de site vond maandag 27 juli plaats. De site is te vinden via www.swipentrade.nl, vanaf hier kan tevens de app worden geïnstalleerd.