Silvia Meijer van Silly Farm Finsterwolde: 'Ik vind het goed zo'

Silvia Meijer uit Finsterwolde verhuurt al ruim 15 jaar feestkleding en verkleedkleren. Eerst runde ze Silly Farm vanuit huis, sinds een paar jaar zit haar bedrijfje in Party Centrum Finnewold. Onlangs kreeg ze te horen dat ze moet verkassen. Het huurcontract loopt nog tot eind dit jaar.

Meijer wilde aanvankelijk op zoek naar een nieuw onderkomen, maar heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat Silly Farm binnenkort definitief stopt. "Ik vind het goed zo."

In Party Centrum Finnewold heeft ze de beschikking over een verwarmde zaal van 12 bij 14,5 meter, met een eigen ingang. "Waar vind ik in de buurt een dergelijk onderkomen? Bovendien, wat een rompslomp. Nieuw onderkomen huren, inrichten, alle spullen verhuizen...., laat maar. Het is mooi geweest. Ik word volgend jaar zestig, had het idee om nog drie, vier jaar door te gaan en dan te stoppen, maar dat wordt nu dus een paar jaartjes eerder."

Nieuwe eigenaar

Silvia moet verkassen, omdat, volgens haar, Party Centrum Finnewold een nieuwe eigenaar krijgt. "Wat ik begrepen is er al een kandidaat die het Party Centrum over wil nemen. De nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat hij de ruimte die ik momenteel huur ook wil gebruiken."

De wijze waarop ze nu moet stoppen is, ook tegen het licht van de huidige coronacrisis (minder feestjes, minder verhuur van kleding), niet gegaan zoals ze voor ogen had. "Nee, klopt, maar de coronacrisis speelt geen grote rol. Van de verhuur van de kleding word je niet rijk, het is geen reguliere baan. Natuurlijk komt er wel geld binnen, maar ik heb het altijd gezien als bijverdienste."

"Bovendien heb ik de kinderkleding al verkocht. Hier was namelijk weinig vraag naar omdat je in winkels als Wibra en Action voor een paar centen ook verkleedpakjes voor kinderen kunt kopen. Wat er nu nog is, is kleding voor volwassenen. Wie nog een mooi kostuum nogid heeft voor een schappelijke prijs is welkom. Dat wil zeggen: Als er iemand is die de hele collectie in één keer wil kopen, dan is het meteen over en uit."

Meer informatie

Belangstellenden kunnen woensdags van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur terecht bij Silly Farm, in Party Centrum Finnewold aan de De Dorpshuisweg 6. Voor meer informatie: 06-50892009.