Tips voor als je gaat verhuizen

Aangeboden door: 123opzeggen.nl

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hoewel een nieuw huis altijd leuk is, kan deze verhuisperiode ook een hoop stress met zich meebrengen. Naast het opknappen van het huis en het bepalen van de inrichting, zijn er ook een aantal administratieve zaken die je moet regelen.

We kunnen ons goed voorstellen dat het soms lastig kan zijn om na te denken over al deze dingen, waardoor sommige zaken je even ontschieten. Om de verhuizing met zo min mogelijk stress te doorlopen, geven wij je graag wat tips waar je rekening mee kunt houden!

Praktische zaken

Als je gaat verhuizen zijn er een aantal praktische zaken die je moet regelen. Zo moet je een adreswijziging doorgeven bij de gemeente, waardoor je je inschrijft op het nieuwe adres en uitgeschreven wordt op je oude adres. Ook zul je een aantal verzekeringen op moeten zeggen en opnieuw moeten aanvragen bij je nieuwe huis. Denk bijvoorbeeld aan je energiecontract of je wateraansluiting. Maar ook je internet en tv abonnement. Via 123opzeggen.nl kun je deze heel gemakkelijk opzeggen via een algemene opzegbrief. Het is hierbij wel verstandig dat je ruim op tijd controleert wat voor een opzegtermijn je hebt. Sommige contracten lopen minimaal één jaar door, waarna je ze maandelijks kunt opzeggen. Kun je het abonnement niet opzeggen voor de verhuizing? In de meeste gevallen kun je een abonnement ook meenemen en herinschrijven op je nieuwe adres. Bij het kopen van een huis krijg je tevens te maken met een aantal verplichte verzekeringen, zoals een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Deze sluit je af om gedekt te zijn tegen materiële schade, zoals bijvoorbeeld bij een brand of inbraak. Best belangrijk dus dat je hier met zorg naar kijkt!

Verhuizing

Als je gaat verhuizen heb je twee opties. Je kunt zelf verhuizen óf je huurt een verhuisbedrijf hier voor in. Dit is een persoonlijke keuze, wat geheel afhankelijk is van jouw wensen. Zelf verhuizen is uiteraard de goedkoopste optie. Zo kun je vrienden en familie vragen die je eventueel kunnen helpen en heb je niet veel meer te regelen dan voldoende verhuisdozen en een verhuisbusje of aanhangwagen, waar al je spullen in vervoerd kunnen worden. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf wordt al dit werk uit handen genomen en zijn zij verantwoordelijk voor het vervoeren van jouw spullen naar je nieuwe huis. Zo kun jij je bezig houden met andere zaken rondom de verhuizing.

Samenwonen

Het kan zomaar zo zijn dat je gaat samenwonen met je partner. Hierbij zijn er ook weer zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zal één van de twee het oude huis moeten verkopen, of allebei als jullie besluiten samen een nieuw huis te kopen. Verder is het goed om een samenlevingsovereenkomst op te stellen in het geval de relatie stukloopt of als er iets gebeurd met de ander. Hierin kun je beschrijven wat er moet gebeuren met de spullen en het huis als iemand alleen komt te staan. Als je dit niet vastlegt, dan gaan de gezamenlijke bezittingen naar de wettelijke erfgenamen.