Oud-inwoonster Hoogezand zamelt (gevulde) rugtasjes in voor kinderen op Aruba

Monique Drent, oud-inwoonster van Hoogezand en nu woonachtig op Aruba, zamelt (gevulde) rugtasjes in voor de kinderen op Aruba. Haar doel is een zeecontainer vol te krijgen.

"Over de hele wereld willen kinderen zich ontwikkelen en de ontwikkeling van kinderen mag nooit stilstaan door gebeurtenissen waar de kinderen geen invloed op hebben", zegt ze. 

Door de coronacrisis (en de lockdown) waren toeristen niet welkom op Aruba, dat juist voor een groot deel afhankelijk is van toerisme. Gevolg is dat veel gezinnen moeten aankloppen bij de voedselbank.

'Om de kinderen op Aruba in augustus goed van start te laten gaan heb ik samen met de voedselbank op Aruba, Fundacion Pa Nos Comunidad een rugzakjes-inzamelingsactie bedacht. Wat zou het fijn zijn voor de Arubaanse kinderen om een mooie, coole rugzak vanuit Nederland te krijgen gevuld met basis-schoolspulletjes."

Hoe doe je mee?
Je koopt een rugzak met brede schouderbanden. Je vult de rugzak met de door ons aangegeven basis-schoolspulletjes. Het is aan jezelf waar je de spulletjes gaat kopen. Het maakt niet uit welke kleur de rugzak heeft, het fijnste is een rugzak die zowel voor een jongen of meisje gedragen kan worden. De inzamelingspunt om het rugzakje naartoe te brengen zijn in de provincie Groningen: Foxhol, Hoogezand, Nieuw-Beerta en stad Groningen.

Inhoud rugzak: agenda, potlood (grijs), pen, liniaal (30 centimeter), drie schriften, etui, doorsje kleurpotloden, gum, puntenslijper en bidon/waterfles.

Meer informatie

Meer informatie op https://www.facebook.com/Back2School-FPNC-Aruba-136890511442681/