GGD meldt verdubbeling besmette personen, 21 opnames en 3 minder coronaslachtoffers dan week geleden

In haar wekelijkse update meldt het GGD dat er de afgelopen week 2588 nieuwe personen die positief getest zijn op COVID-19, een stijging van 1259. Er zijn 44 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, 21 meer dan een week daarvoor. Het aantal mensen dat is gestorven aan Covid-19 gerelateerde klachten is drie minder.

Met name in Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant is een toename van het aantal besmettingen te zien. Steden als Rotterdam (796 nieuwe gevallen), Amsterdam (563), Breda (112), Utrecht (126) springen daarbij in het oog.

Groningen

In de provincie Groningen zijn niet tot nauwelijks besmettingen. De gemeenten Oldambt, Pekela, Veendam, Stadskanaal, Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn volledig coronavrij; het Hogeland (3), Westerkwartier (1), Westerwolde (1) en Midden-Groningen (2) was er een geringe stijging. De stad Groningen kent met 24 besmettingen de grootste stijging.

Minder testen

Opvallend is dat het aantal mensen dat zich de afgelopen weer heeft laten testen op Covid-19 is verminderd in vergelijking met een week eerder.