BuurtAED-actie in de Blijhamsterstraat in Winschoten groot succes

Er hangt binnenkort een AED in de Blijhamsterstraat in Winschoten. De bewoners hielden samen een inzamelactie voor een defibrillator, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes. De buurt haalde in korte tijd voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Initiatiefnemer van de actie, VvE Villa Doerewinet, kwam tot de volgende overweging: “De kans op het overleven van een hartstilstand wordt enorm vergroot door het gebruik van een AED. Het reanimeren van het slachtoffer en de inzet van een AED binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. De kans op overleving is dan namelijk het grootst. Gezien het feit dat de kans op een hartstilstand thuis het grootste is, zou het dus handig en levensreddend kunnen zijn een AED in de buurt voorhanden te hebben.”

"Ook gaat onze dank uit naar Chinees restaurant YingPing, Wijkplatform Centrum Oldambt en Technisch installatiebedrijf Boerma-Hulsebos BV. Zij droegen het project een extra financieel warm hart toe."