KNRM-redders hebben handen vol aan watersporters in problemen

De KNRM komt deze zomer vaker in actie voor watersporters dan in de voorgaande zomers. Uit de eerste cijfers blijkt dat de vrijwillige redders van de KNRM in de maanden mei, juni en juli ruim 100 keer vaker gealarmeerd zijn dan in de voorgaande jaren.

De reden hiervoor is waarschijnlijk dat het drukker is op het water doordat veel Nederlanders de zomer in eigen land doorbrengen en hun hun toevlucht op het water zoeken.

Een ongeluk zit in een klein hoekje
De meest voorkomende calamiteiten waarvoor de redders in actie komen, hebben betrekking op de watersport. Het gaat met name om de doelgroep surfers en jachteigenaren of -huurders. Bij de laatste categorie gaat het dan met name om motorstoringen en roerproblemen en het aan de grond lopen van jachten. Speciaal hiervoor heeft de KNRM deze zomer de watersportcampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ gelanceerd waarin tips aan beginnende en gevorderde zeilers en motorbootvaarders worden gegeven.

De 45 reddingstations van de KNRM liggen aan de kust en aan het ruime binnenwater en worden bemand door in totaal 1.400 vrijwilligers.