Klots - Roze Speedo

Op nagenoeg de warmste dag van het jaar ‘moest’ ik op een verjaardag. Onderweg naar het festijn belde een vriend. Ik vertelde hem van mijn voornemen. ‘Oh, wat truttig,’ zei hij. Ik vroeg hem of ik in zijn zwembad mocht poedelen een dezer dagen. ‘Dat mocht, maar naakt of in een roze Speedo’, lachte de andere kant van de lijn.

Op de verjaardag, in een van de twee kringetjes, vroeg ik iets te hard op waar het zwembad was. De gastvrouw hoorde dat. Zij wist te vertellen dat zij een tijdje geleden een zwembadje had proberen te bestellen. Via de site Wish. De prijs voor het zwembad bleek te mooi om waar te zijn. Na weken werd er eindelijk iets geleverd: een zeil om een zwembad af te dekken.

Door onder andere de coronacrisis hebben de vele internet bestelsites het razend druk. Niet alleen voedsel, maar ook kleding, barbecues en zetpillen worden via twee klikken aangekocht. De laatste weken hoor ik regelmatig klachten over onder andere de sites Wish en AliExpress. Vaak zijn de artikelen kapot en nog vaker kun je er maanden op wachten. Dus je ‘wisht’ dat het functioneert en hoopt dat de bestelling per expresse wordt geleverd. Niet dus. Ik hoorde zelfs iemand die gewoon maar bestelt en kijkt of het ooit in goede staat binnenkomt!

Sorry?! Ziet u het al voor zich? U loopt de Livera binnen om twee nieuwe bustehouders te kopen, betaalt eigenlijk te weinig om de winkelier in een bestaan te voorzien en u merkt thuis dat de sluiting kapot is. En je mag het product pas over een maand uit de verpakking halen! Ik kan mij niet voorstellen dat u niet op hoge poten naar de winkel rijdt en een slechte recensie op sociale media plaatst.

De producten van die websites hebben dezelfde prutskwaliteit als de Bangladeshtroep van de Action. Maar blijkbaar nemen wij dit voor lief. Dat gaat mijn verstand te boven. Geen wonder dat de Langestraat er langzamerhand uitziet als een verrot gebit.

Op de verjaardag probeerde ik koffie te pompen uit een soort koffiepot met een tuitje. Het product deed niet wat er van werd verwacht. Na honderd keer drukken had ik slechts een Haags bakkie gevuld. En wat bleek bij navraag: het koffiepompsysteem was dezelfde ochtend bij de Action gekocht. ‘Flikker maar weg,’ zei de gastheer geïrriteerd. ‘Het kost mij teveel aan benzine om die troep te retourneren.’

Op de terugweg van het feestje appte ik met de vriend met het zwembad. Een afspraak was snel gemaakt. De volgende dag zocht ik naar een sportwinkel in Winschoten. Op jacht naar een roze Speedo. Helaas kon ik dit broekje item niet vinden. Tegen al mijn principes in googelde ik die avond naar ‘roze speedo’. Nadat ik mij door diverse ‘gayporn’ sites had geworsteld, had ik er eindelijk één gevonden. Ik bestelde de zwembroek. Naast mij hoorde ik iemand zeggen: ‘Nu maar hopen dat je je broekje met Kerst binnen hebt??’