Aangepaste busdienstregeling per 17 augustus

De scholen in Groningen en Drenthe starten op maandag 17 augustus. Tegelijkertijd start een aangepaste dienstregeling voor de bussen van Qbuzz. De nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar via www.qbuzz.nl/gd.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het gebruik van het openbaar vervoer. Door het landelijk verzoek om zoveel mogelijk thuis te werken en drukte te mijden, hebben onderwijsinstellingen in overleg met de OV-partijen hun lestijden waar mogelijk aangepast. Een gevolg hiervan is dat er andere en minder drukke spitstijden zijn. Het OV-bureau en Qbuzz hebben de dienstregeling voor Groningen en Drenthe aangepast aan deze nieuwe situatie. De wijzigingen gelden voor alle werkdagen. In het weekend blijft de dienstregeling zoals hij was.

Op veel lijnen de hele dag een vaste frequentie

 

Veel buslijnen in Groningen en Drenthe rijden vanaf 17 augustus overdag de hele dag dezelfde frequentie. Ook zijn er lijnen die in de spits iets minder vaak rijden, maar in de daluren juist vaker.

Minder bussen en buslijnen van/naar Zernike

Omdat het aantal reizigers van/naar Groningen Zernike veel minder is dan normaal, rijden er minder bussen en buslijnen van/naar Zernike. De lijnen vanuit Stadskanaal (107), Assen (109), Drachten (182), Leek (183) en Roden (184) rijden voorlopig nog niet. Q-link lijn 15 vanaf het Hoofdstation rijdt voorlopig om de 10 minuten.

Uiteraard houdt het OV-bureau de ontwikkelingen in reizigersaantallen goed in de gaten en zal de dienstregeling hierop zoveel als mogelijk worden aangepast.

Overzicht

Een overzicht met alle wijzigingen per lijn en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar via www.qbuzz.nl/gd.