Het Klokkengieterijmuseum en het museum Slag bij Heiligerlee gaan weer open

Heiligerlee Behoudens nieuwe maatregelen tegen de corona- golf gaan Het Klokkengieterijmuseum en het museum Slag bij Heiligerlee in Heiligerlee 2 september weer open.

Aan de regels rond de veiligheid van gasten en gastheren en -dames, zoals die nu gelden, kan worden voldaan, zodat gasten weer welkom zijn om woensdag- tot en met zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur langs te komen.

Er gelden nog wel enkele beperkingen. Zo zijn rondleidingen, demonstraties en bezoek van groepen van meer dan 10 personen helaas nog niet mogelijk. Reserveren is niet nodig, maar als mensen met een groepje willen komen wordt een telefoontje vooraf op prijs gesteld. En als het onverwacht even te druk wordt, dan kunnen bezoekers bijvoorbeeld eerst het monument voor Graaf Adolf bezoeken en uitwaaien op het voormalige slagveld.

De gasten wordt gevraagd te helpen door de aanwijzingen van de gastheren en gastvrouwen te volgen, de onderlinge afstand te bewaren en bij voorbeeld de stokken even te ontsmetten als ze op het carillon of het oefenklavier hebben gespeeld.

Oktober is ook dit jaar Kindermaand en Maand van de Geschiedenis. Ook staat het pompoenenfeest weer op het programma. Men vindt daarover binnenkort uitgebreide informatie op de website www.museaheiligerlee.nl.