Blog Monique Postema uit Oude Pekela over opvoeden - Ik heb even geen idee

Monique Postema uit Oude Pekela wil in haar werk als reflexintegratie therapeut/kindercoach zoveel mogelijk kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling laten komen. Met kleine korte verhaaltjes wil ze de lezer laten nadenken over opvoeding, zonder belerend te zijn. Vandaag blog 44 - Ik heb even geen idee.

Elke week schrijf ik een blog. Negen van de tien keer heb ik wel een onderwerp Deze keer wil het maar niet uit de pen komen. Ik voel een beetje druk. Het is mijn eigen idee om dit te doen hoor. Alleen ik had nog geen blog klaar. Heb een weekje vakantie gehad. En ben wat uit mijn ritme.

Dit doet mij een beetje denken aan mijn basisschool tijd. Dan was het opeens tijd dat er een opstel geschreven moest worden. De juf of meester bepaalde dan een onderwerp er werd verteld hoeveel tijd je had . Dan gaan met de banaan actie. Niet iedereen kan tegen deze druk. Sterker nog het verlamt ze eigenlijk. De gedachte gaat niet meer uit naar het verhaal. Het enige wat er dan in het hoofd maalt, het moet af. Er is dan even geen creatief idee dat vanzelf kan ontstaan.

Je ziet dit ook terug als er tegen kinderen wordt gezegd, ga eens spelen doe wat. Dan staat er ook druk op, er moet wat gebeuren. Er wordt wat verwacht. Ook om te spelen hebben kinderen tijd nodig om in het spel te komen. Daarom zoek ook geen oplossing als ze even niets doen. Kinderen krijgen wel een ingeving als ze maar de tijd krijgen. Was jij nog wel de ouder die invulde wat je kind zou kunnen doen. Wees dan nu wat geduldiger voor je kind tot spel komt. Je kind was nu gewend dat jij het wel invulde. En er komt altijd wel actie uit. Je ziet het ook aan deze blog. Misschien niet geniaal. Over dit onderwerp heb ik ook niet gedacht. Alleen nu het af is denk ik. Het is prima zo. Het geeft weer stof tot nadenken.

Monique Postema

Meer informatie

Meer informatie op www.moniquecoachtkids.nl.