Woodstock-film in Sportcafé De Spil

Johnny Hensens en Adrie Hartman van Stichting Rock-On keep the good music alive organiseren voor zaterdag 24 oktober een filmavond in Sportcafé De Spil in Nieuwe Pekela. Op de rol staat de muziekdocumentaire Woodstock rond het gelijknamige muziekfestival uit 1969, geregisseerd door Michael Wadleigh.

 De film, die geldt als een tijdsdocument van de hippiecultuur op haar hoogtepunt, werd bekroond met een Academy Award voor Beste Documentaire. Het motto was 'Three days of peace & music'. 

Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) werd van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, kwamen er (veel) meer dan 400.000 mensen naar het weiland van melkveehouder Max Yasgur, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald.

Alles wat mis kon gaan, ging mis. Zo vielen er drie doden (iemand werd door een tractor overreden), kregen vier vrouwen een miskraam en kwamen er twee baby's ter wereld. Maar ondanks de chaos en de slechte voorzieningen was de sfeer fantastich.

Er stonden optredens op de rol van onder meer CCR, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Who en Crosby, Stills, Nash & Young. 

Reserveren

Een kaartje reserveren (10 euro per persoon) kan via 06-13131952 of johnnyhensens@hotmail.com.