Opening expositie ‘Eenvoud en essentie’ in Artphy

Acht kunstenaars tonen hun werk binnen en buiten de grote ‘blauwe kunstkathedraal’ Artphy in Onstwedde. De opening wordt verricht door Han Steenbruggen, directeur-conservator van museum Belvedère, op zaterdag 19 september om 15.30 uur.

Er is werk te zien van Marian Bijlenga, Wim Biewenga, Peter Geerts, Hans Emmelkamp, Wianda Keizer, Simon Oud, Arie Berkulin en Nico Kok. De tentoonstelling is vormgegeven door Hans Emmelkamp.

Wat de exposanten gemeenschappelijk hebben, is het streven om door indikken en vereenvoudigen tot de kern van de kunst te komen. Steekwoorden zijn helderheid, zuiverheid en ordening. De verschillen zitten in de werkwijze: rationeel met een constructieve vormentaal tegenover gevoelsmatig met een meer poëtische beeldtaal.

‘Wikken en wegen’ kenmerkt het werkproces van deze kunstenaars. Terughoudendheid in plaats van impulsiviteit. Typerend is de lange tijd waarin het kunstwerk tot stand komt.

De expositie duurt tot en met 25 oktober, op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag.

Artphy ligt aan de  Kempkebosweg 2 in Wessinghuizen (bij Onstwedde), in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een landschapstuin, bos, akkers en weidegronden.