Start crowdfundingactie voor Geuko op zaterdagmarkt in Winschoten

De crowdfundactie voor de 8-jarige Winschoter Geuko van Lang gaat zaterdag 26 september van start. Samen met vader Gert-Jan staat Geuko van 10.00 tot 16.00 uur op de Winschoter zaterdagmarkt naast mede-initiatiefnemer Erik Sijpkes van Stropiewafel.

Met de verkoop van puntzakken stroopwafelkruimels van Stropiewafel en blikjes frisdrank die door marktkoopman Marcel van Dijk, van vishandel Keeman & Zn., beschikbaar zijn gesteld wordt een begin gemaakt om het bedrag van 130.000 euro bij elkaar te sprokkelen voor de opvolgende behandeling voor Geuko in Amerika.

Zoetwarenspeciaalzaak Mecca stelt 600 puntzakken voor de verkoop beschikbaar en met ondersteuning van Delicatessenzaak Van der Laan wordt de succesvolle poffertactie speciaal voor die actie naar deze zaterdag verplaatst. Voor de pofferts geldt hetzelfde als voor de zakken drop: 50 procent van de netto-opbrengst gaat naar de actie Geuko-OK! Omdat de pofferts ambachtelijk gemaakt worden is er een reserveringslijst. De bestelde pofferts kunnen later die week worden afgehaald bij Mecca in de Langestraat, die hiervoor een aparte ruimte reserveert.

De poffertactie zou eigenlijk op de Internationale dag voor de Vrede (21 september) worden gestart, het moment waarop ook de gastlessen voor de Stichting Vredesonderwijs Nederland weer aanvangen. 

De slogan Geuko-OK is met een dubbel doel gekozen. Vier jaar geleden is Geuko getroffen door zeldzame ziekte AFM. Hij kan daardoor niet meer zelf ademen, laat staan bewegen. Geuko laat zijn hoofd niet hangen, net als zijn ouders en broertje Gijs. De opgestoken duim van Geuko staat daarvoor symbool.

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1073286/een-beter-kwaliteit-van-leven-wordt-afhankelijk-van-zenuwtransplantatie-voor-geuko.html