Ondernemers Posttilterrein schenken hoofdprijs Duckrace van Rotary Winschoten aan goede doelen

Rotary Winschoten hield vanmiddag, zaterdag, een Duckrace voor het goede doel, in dit geval twee goede doelen: Stichting SchuldHulpMaatje en het kinderhotel van de Burcht Wedde. In totaal gingen er circa 3500 badeendjes te water aan de Renselkade. Voor de eigenaar van het winnende badeendje lag 1000 euro klaar.

De opbrengt was ongeveer 5000 euro, goed voor 20 overnachtingen in het kinderhotel en vijf trainingen als schulpdhulpmaatje. En met de 1000 euro van de Posttil-ondernemers kan dit aantal dus worden uitgebreid.

Kinderhotel Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar, die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan.In het kinderhotel kunnen ze even ontsnappen aan de problemen van alledag en even onbezorgd kind zijn.

Stichting SchuldHulpMaatje probeert de geldzaken van mensen die financieel in de problemen zitten of driegen te komen te helpen, door hen te koppelen aan een vertrouwenspersoon. In totaal hebben op dit moment tachtig hulpzoekenden aangeklopt bij de stichting; er zijn dertig SchuldHulpMaatjes opgeleid om hen te helpen.

Meer informatie

Meer informatie over het kinderhotel in Burcht Wedde, zie: https://www.burchtwedde.nl/. En over SchulpHulpMaatje, zie: https://www.shmoldambt.nl/.

Fotoserie

Fotoserie op de facebookpagina van het Streekblad: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=streekblad&set=a.3684510918237586.