Met deze vijf stappen blijft je favoriete overhemd zo goed als nieuw

Aangeboden door: Mouwlengte7.com

Aan je favoriete overhemd wil je zo lang mogelijk plezier beleven, niet? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan het correct wassen van dat overhemd. Voorkom dat je overhemd krimpt en hou het vlekkenvrij met onderstaand stappenplan. Met onze vijf stappen houd je je favoriete overhemd zo goed als nieuw.

Stap 1: kies voor het juiste wasmiddel en sorteer op kleur

Heeft je overhemd een kleurtje? Kies dan voor een wasmiddel dat de kleuren beschermt. Vermijd dat je gekleurde, witte of zwarte overhemd minder mooi uit de was komt door het correcte wasmiddel te gebruiken. De tijd dat je slechts één soort wasmiddel in je kast had, is dus voor goed voorbij. Bovendien moet je erop letten dat je overhemden met een verschillende kleur niet in dezelfde was steekt. Zwart bij zwart is bijvoorbeeld een must.

Stap 2: creëer voldoende ruimte in de wastrommel

Een overhemd kan pas proper worden wanneer het voldoende ruimte heeft om in de wastrommel rond te draaien. Steek daarom – afhankelijk van de maat - maximaal vijf tot zes overhemden tegelijk in de was. Dat geeft de overhemden voldoende ruimte om proper te worden. Vermijd ook andere soorten was bij je overhemden. Een wit overhemd en roze sok combineren, is bijvoorbeeld uit den boze.

Stap 3: keer je overhemd binnenstebuiten

Om schade aan de buitenkant van je overhemd of extra lange overhemd te vermijden, keer je het overhemd best binnenstebuiten. Mocht je dan de pech hebben dat je overhemd tijdens het wassen beschadigd geraakt, dan is het alleen aan de binnenkant. Je overhemd binnenstebuiten wassen is ook belangrijk om de kleuren te beschermen. Ook om de kwaliteit van de stof te behouden, is het handig om je overhemd binnenstebuiten te wassen.

Stap 4: wees zuinig met wasmiddel

Voor grote hoeveelheden overhemden moet je zeker voldoende wasmiddel gebruiken, maar vooral bij kleine hoeveelheden is het opletten geblazen. Gebruik je te veel wasmiddel voor een kleine was, dan kan je wasmachine mogelijk beschadigd raken. Met alle gevolgen van dien, want voor je het weet kan je wasmachine geblokkeerd raken met zeepresten. Voorkom dus een dure reparatie én schade aan je overhemden door de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken.

Stap 5: geef de kraag extra aandacht

Omdat de kraag van een overhemd het makkelijkst vuil opvangt en vasthoudt, is het belangrijk om extra aandacht aan de kraag te besteden. Doe je dat niet, ontstaan er op de kraag snel vieze en gelige vlekken. Tandpasta is een ideaal middeltje om die vlekken eruit te krijgen, maar ook shampoo kan de oplossing bieden. Deze producten zorgen er immers voor dat het vet uit de kraag verdwijnt. Na de behandeling met tandpasta of shampoo, kun je het overhemd op een normale manier wassen.

Met deze wastips houd je je favoriete overhemd zo lang mogelijk als nieuw. Ben jij toe aan een nieuw extra lang overhemd? Neem dan zeker eens een kijkje op mouwlengte7.com. De referentie voor extra lange overhemden in België en Nederland.