Opening expositie ‘Eenvoud en essentie’ in Artphy

Conservator Han Steenbruggen opende afgelopen weekend de tentoonstelling ‘Eenvoud & Essentie’ enthousiast geopend. Acht kunstenaars tonen hun werk binnen en buiten de ‘blauwe kunstkathedraal’ Artphy. Bijna 100 bezoekers vanuit het hele land waren aanwezig bij deze feestelijke opening.

Allen waren verrast over de vele abstracte kunstwerken, die te zien zijn in Wessinghuizen/Onstwedde. In het luchtkuuroord en bij het mooie herfstweer waaide een lichte wind langs de 140 kunstwerken in de 1000 vierkante meter grote tentoonstellingsruimte. Ook konden de bezoekers op gepaste afstand door de parktuin van grote kunstwerken en natuur genieten.

Acht kunstenaars uit het gehele land, allen met een uitgebreide staat van dienst: Marian Bijlenga, Wim Biewenga, Peter Geerts, Hans Emmelkamp, Wianda Keizer, Simon Oud, Arie Berkulin en Nico Kok. De tentoonstelling is vormgegeven door Hans Emmelkamp.

Gemeenschappelijk

Wat ze gemeenschappelijk hebben, is het streven om door indikken en vereenvoudigen tot de kern van de kunst te komen. Steekwoorden zijn helderheid, zuiverheid en ordening. De verschillen zitten in de werkwijze: rationeel met een constructieve vormentaal tegenover gevoelsmatig met een meer poëtische beeldtaal.

‘Wikken en wegen’ kenmerkt het werkproces van deze kunstenaars. Terughoudendheid in plaats van impulsiviteit. Typerend is de lange tijd waarin het kunstwerk tot stand komt.

De expositie duurt tot en met 25 oktober, alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken, binnen en in de parktuin.

Wessinghuizen

Artphy ligt in Wessinghuizen, in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een prachtige landschapstuin, bos/natuur, akkers en weidegronden. Het gratis bezoek aan de tentoonstelling is ook een mooie gelegenheid om te wandelen over een van de ommetjes rond Wessinghuizen/Veele/Höfte.