Drie tieners uit Winschoten opgepakt voor ernstige mishandeling

De politie heeft drie jongens van 16 en 17 jaar uit Winschoten aangehouden en ingesloten. De tieners worden verdacht van een ernstige mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum in hun woonplaats. Een 18-jarige jongen uit Winschoten was daar het slachtoffer van.

Het slachtoffer werd tegen drie uur in de Rozenstraat door enkele jongeren geschopt en geslagen. Daarbij werd hij ook tegen het hoofd getrapt. De 18-jarige liep onder andere breuken in zijn gezicht op.

Waarschijnlijk is het slachtoffer kort vóór de mishandeling met een aantal van de verdachten vanuit een café-disco aan de Blijhamsterstraat via het Marktplein naar de Rozenstraat gelopen. De jongen werd daar aangevallen. De daders renden er na het geweld vandoor de Beertsterstraat in, richting de Marktstraat. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen.

De politie is op zoek naar mensen die kunnen helpen in het onderzoek. Het was tijdens de mishandeling druk in het centrum. De kans is dus groot dat de jongens gezien zijn. Getuigen kunnn zich melden via 0900-8844, of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).