In memoriam: Geert Haarlemmer - 'Mister Albatros'

Geert Haarlemmer is op 19 september overleden. Hij was sinds 1 augustus 1965 lid van het Groninger christelijk mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela. Haarlemmer wordt dan ook beschouwd als 'Mister Albatros'. Hij werd 85 jaar.

Haarlemmer was een Albatrosser in hart en nieren. Hij was vanaf het begin van zijn lidmaatschap altijd dienstbaar voor het koor en haar leden. Bestuurlijk heeft Haarlemmer altijd zijn mannetje gestaan. Diverse functies. In soms roerige tijden. Maar hij stond er. Een organisator. Een echte gangmaker. Een animator. Een regelaar. Een inspirator. Jarenlang tweede  dirigent. Een bijzonder mens. Vol humor.

Hij onderhield contacten 'all over the world' zou je kunnen zeggen. Duitsland, Engeland, met het bevriende koor LMVC uit Louth, Polen en Rusland. Hij werd voor al het vele werk dat hij verzette onderscheiden: Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Gideon lid van het Israël Comité Nederland.

Haarlemmer speelde een hoofdrol bij de renovatie van het Albatroshuis. Alles werd geregeld en tot in de puntjes verzorgd. Een man van grote verdienste. Een veelzijdig mens. Altijd kritisch, opbouwend, maar nooit haatdragend. We zouden een boek over hem en alle belevenissen kunnen schrijven.

Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros is hem veel dank verschuldigd.

Jan H. de Wit (GCM Albatros).