Dickens' Day in Beerta afgelast

Beerta verandert pal voor de kerstdagen voor één dag in de magische wereld van het boek A Christmas Carol van Charles Dickens. Het evenement trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers naar het Oost-Groninger dorp. Tot nu toe, want de editie 2020 gaat niet door vanwege de coronaperikelen.

Dorpsbelangen Beerta laat weten dat er geen mogelijkheid is om dit jaar Dickens' Day te organiseren. “Bij een evenement organiseren in deze tijd van het coronavirus moet je rekening houden met heel veel corona maatregelen en dat is niet te doen zonder de sfeer van ons evenement tekort te doen. We hebben daarom de lastige beslissing moeten nemen om dit jaar geen Dickens' Day te organiseren. We moeten om de veiligheid van onze duizenden bezoekers en de ruim 100 vrijwilligers denken.”

Meer tijd
Positief punt is dat de organisatie van het evenement nu meer tijd heeft voor het zoeken naar een nieuw onderkomen voor alle materialen en kleding nu het oude dorpshuis is verkocht. Er is goede hoop op een nieuw onderkomen, maar of daar in 2021 al gebruik van kan worden gemaakt is nog maar de vraag.

De organisatie hoopt dat er ook volgend jaar voldoende financiële middelen zijn om het evenement dan wel door te kunnen laten gaan. Steun van sponsoren en subsidies zijn daarbij onmisbaar. Als tegemoetkoming aan de sponsoren is daarom besloten de sponsorvermeldingen op de website dickensday.nl het hele jaar te laten staan.

Nieuwe vrijwilligers

Om het geheel volgend jaar in goede banen te leiden zoekt de organisatie nieuwe vrijwilligers die goed zijn in organiseren, coördineren of juist heel handig met hout of stoffen zijn.