Linde Nijland en Bert Ridderbos live in Scheemda

Jaren geleden streken Linde Nijland en Bert Ridderbos neer in Nieuwstatenzijl en hebben vandaar uit op een geheel eigen wijze uit liefde voor de folkmusic (volksmuziek) opgetreden in een internationaal muziekcircuit via lange tournees door Europa tot ver daarbuiten. Zaterdag 3 oktober spelen de twee in het kerkje van Scheemda.

Linde en Bert zijn altijd op zoek naar vooral goede tijdloze folkmusic. Soms samen met musici uit Servië, Iran, India en Bhutan, waardoor ze veel meer werelden in hun actuele muziek kunnen benutten dan alleen de muziekscène van het Oldambt. 

Linde werd onlangs door het folk tijdschrift Heaven 'De beste folkzangeres van Nederland' genoemd. Bert is volgens het Britse tijdschrift 'Roots Magazine' een 'one man orchestra' te noemen. Hij bespeelt met het grootste gemak tal van instrumenten, waaronder gitaren, cittern, banjo en accordeon; afwisselend virtuoos, maar vooral zeer gevoelig.

Het intieme concert vindt door de coronacrisis plaats in de tuin bij het authentieke kerkje aan de Molenstraat in Scheemda. Het duo speelt eigen nummers  afgewisseld met ander werk, zoals nummers in het Gronings en covers. Ook zullen ze verhalen over hun vele avontuurlijke verre muzikale reizen.

Reserveren

Reserveren is verplicht; dit kan per mail via k.b.vanslochteren@gmail.com. het optreden begint om 14.30 uur en de entree bedraagt 12,50 euro.