Toch geen Duitse Dagen in Winschoten (gemeente Oldambt geeft geen vergunning af)

De Duitse Dagen in Winschoten, die gehouden zouden worden op zaterdag 3 en zaterdag 31 oktober zijn alsnog 'afgelast'. "De organisatie ging ervan uit dat het evenement doorgang zou kunnen vinden, maar gezien de oplopende coronabesmettingen lijkt ons dat niet verstandig. Bovendien hadden we als gemeente nog geen vergunning afgegeven voor het evenement", laat woordvoerder Jolanda de Jager weten.

"De winkels zijn op de zaterdag wel gewoon open. Er zal echter geen randprogramma met attracties en dergelijke zijn. We willen geen nevenactiviteiten in de binnenstad, waardoor het aantrekkelijk wordt voor bijvoorbeeld onze oosterburen om naar Winschoten te komen."

Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag extra (corona)maatregelen aan voor Groningen. De aanvullende maatregelen gaan zondagavond 18.00 uur in. Zo moeten straks horecagelegenheden eerder sluiten (1.00 uur) en mogen groepen mensen niet groter zijn dan vijftig personen.

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1127776/adrillen-afgelast-maar-de-duitse-dagen-in-winschoten-gaan-wel-door-hoe-zit-dat-precies.html