Hessels Zeefbanden test personeel via commercieel laboratorium

Nu het najaar aanbreekt krijgen veel mensen te maken met verkoudheids- of griepklachten. Dit betekent in deze coronatijd onder meer dat personeel van bedrijven zich moet laten testen. Door de drukte bij de GGD’s en laboratoria-onderzoeken, die na ruim zeven maanden nog niet op orde zijn, zitten werknemers met klachten zo een week thuis. Dit moet anders dacht Hessels Zeefbanden in Scheemda.

Thuiswerken is geen optie, althans niet bij dit productiebedrijf. "We hebben een uitzonderlijk druk jaar, en kunnen mensen niet zo lang missen", aldus directeur Jaron Hessels.

Personeel met verkoudheids- of griepklachten laat het bedrijf dan ook testen bij een commerciële partij, omdat de uitslag veel sneller bekend is.

"Mensen kunnen hier een dag later vaak al terecht en krijgen één of twee dagen later de uitslag. Voor het personeel is het ook prettig om minder lang in thuisquarantaine te moeten blijven."

De test wordt afgenomen in Groningen en vervolgens in een groot laboratorium in Duitsland onderzocht. Dat het bedrijf de kosten dan zelf moet betalen, wordt op de koop toegenomen. "Dit kan namelijk wel uit als mensen hierdoor sneller weer aan het werk kunnen", aldus Hessels.