Zweep Events heeft begrip voor niet doorgaan van de Duitse Dagen

Zoals bekend gaan de Duitse Dagen in Winschoten, die gehouden zouden worden op zaterdag 3 en zaterdag 31 oktober, niet door. De gemeente Oldambt liet weten dat er geen vergunning voor het evenement is afgegeven, onder meer vanwege de verwachte komst van Duitsers.

Aangezien de verscherpte veiligheidsmaatregelen heeft Organisator Zweep Events hier alle begrip voor, echter vinden zij de manier hoe de communicatie van de gemeente Oldambt het naar voren bracht nogal opmerkelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zelf legt het verhaal beter uit in een dergelijk bericht.

Na diverse vergaderingen was er wel degelijk een vergunning verstrekt.

De organisatie had een compleet veiligheidsplan klaarliggen. Vader Meini Zweep: "We hadden onder meer twintig mensen paraat, die de aanwezigen op een ludieke manier zouden wijzen op de anderhalve meter-regel."

Zweep geeft aan begrip te hebben dat de Duitse dagen niet door kunnen gaan, maar vraagt zich wel af wat er nu gaat gebeuren op 3 en 31 oktober. "Wij hadden maatregelen en alles klaar om de drukte op te kunnen vangen. Nu laten ze alles op z'n beloop."

Meindert Zweep denkt dat er op 3 en 31 oktober sowieso veel Duitsers naar Winschoten komen. "Wij organiseren al sinds, ik meen 2012, de Duitse Dagen en weten dus dat op genoemde data onze oosterburen graag naar Winschoten komen. En dat zal nu ook zo zijn."

Zoals afgesproken tijdens de vergadering hebben wij een bekendmaking gedaan via facebook met daarbij een uitleg van hoe en waarom. Wanneer we de tekst lezen van Jolanda de Jager dan geeft deze aan dat het niet bekend gemaakt had mogen worden, m.a.w. wat niet baad dat schaad niet? Andere advertenties weten wij niks van en zijn niet door ons geplaatst.

Zweep senior begrijpt overigens niet zo goed waarom een groot aantal mensen denkt dat de Duitse gasten het virus mee zouden nemen naar Winschoten. "Ik krijg elke week een overzicht met de besmettingsgraad in de Europese landen toegestuurd, omdat Zweep Events ook de Barrel Challenge organiseert. De kans om besmet te raken met Covid-19 is in Nederland is zeker vijf keer zo hoog dan in Duitsland."

"De gemeente kiest er nu voor de Duitse Dagen niet door te laten gaan. Een van de argumenten die genoemd worden is dat men op 3 en 31 oktober geen nevenactiviteiten wil om het aantrekkelijk te maken om op die dagen naar Winschoten te komen. Maar dan gaan op beide dagen de reguliere weekmarkt wel door. Dat is dan toch vreemd?"

.