Allerzielen in Winschoten gaat dit keer anders

Allerzielenherdenking op de begraafplaats Acacialaan en op het terrein van Uitvaartcentrum Oost-Groningen in Winschoten, die gepland stond op 1 november, kan dit jaar vanwege alle maatregelen rond het coronavirus niet plaatsvinden. Er is echter een alternatief plan.

Het bestuur van Stichting TrOost Groningen, waaronder de Allerzielen-herdenking valt, heeft samen met de organisatoren Alberta Kuil en Ank Witteveen naar een nieuwe vorm gezocht om alle bezoekers van voorgaande jaren, maar ook nieuwe nabestaanden in de gelegenheid te stellen hun dierbaren te herdenken. Dit heeft geresulteerd in een nieuw soort herdenken: Allerzielen Anders.

Via RTV GO! en Facebook wordt op de avond van 1 november  een item verzorgt waarin nabestaanden hun dierbaren thuis kunnen herdenken. Iedereen kan vanaf nu tot week 44, de naam van hun dierbare(-n) opgeven die zij willen herdenken. De namen zullen tijdens de uitzending in beeld komen. Opgeven kan via troostgroningen@gmail.com of via 06-42732107.

En ook kan iedereen die iemand wil herdenken bij Troost & Meer aan de Bosstraat 22 in Winschoten een kaarsje ophalen en deze tijdens de uitzending ter nagedachtenis aan steken. De kaarsjes kunnen opgehaald worden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober van 13.00 tot 18.00 uur.