Wethouder Gert Engelkens opent Regeboogweek in hartje Winschoten

Wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt opende zaterdagmorgen de Regeboogweek bij het gemeentehuis in Winschoten. Jaarlijks wordt op 11 oktober de Internationale Coming Outdag gevierd. Deze dag verwijst naar het moment waarop LHBTI-ers 'uit de kast' komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI) aan hun omgeving bekend maken.

Op veel plekken worden die dag, als onderdeel van de zogenaamde Regenboogweken, meerdere activiteiten gehouden. Zo ook in het Oldambt.
Aangezien 11 oktober op een zondag valt, is in Winschoten de Regenboogvlag zaterdagmorgen gehesen. Vervolgens was het de beurt wethouder Engelkens om een toespraak te houden, waarna stadsdichter Richard Nobbe een voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor droeg. Daarna sprak Rina Lakwijk van Roze 50plus Oldambt de aanwezigen toe.

Été 85

In het kader van de Regenboogweek wordt dinsdagavond 13 oktober en donderdagavond 15 oktober de film Été 85 van Francois Ozon vertoond in De Klinker in Winschoten, aanvang 20.00 uur.   

Aan het einde van de Regenboogweek wordt op zondag 18 oktober om 15.00 uur de vernieuwde website van Roze 50plus Oldambt gelanceerd in de HarbourClub aan de Havenkade West 3 in Winschoten. Om aan de de corona-voorschriften te kunnen voldoen is aanmelding voor deze bijeenkomst verplicht. Mail daartoe naar roze50plus@gmail.com of bel met Adriaan Prinse via 06-17830694. Iedere bezoeker gaat met een verrassing naar huis.

Regenboogvlaggen

Organisaties, winkeliers en inwoners van Oldambt werden opgeroepen om de Regenboogvlag aan hun gebouwen, winkels en huizen te laten wapperen. 

Meer foto's op: