Uniek livestreamconcert van Rapalje op de grens van Bad Nieuweschans en Bunde (met Bratwurst en bier)

Van de oorsprong Groningse folkband Rapalje zit in een lastig parket vanwege de coronaperikelen. William woont in Papenburg, de overige leden in Nederland. Code rood en 'quarantaine-verplichtingen' maken het lastig om samen op te treden. Elke crisis maakt creatief; Rapalje besloot daarom een livestreamconcert te geven op de grens van Bad Nieuweschans en Bunde.

Plaats van handeling was de Noaberbrug aan de Europaweg. William bleef aan de Duitse kant van de grens, zijn mede-bandleden Maceál en David (Dieb ontbrak) aan de Nederlandse kant. Om het internationale concert, gadegeslagen door circa twintig toeschouwers, extra cachet te geven was er bier en Bratwurst.

Rapalje zingt zowel in het Nederlands als in het Engels. De band speelt op diverse muziekinstrumenten, zoals viool, tinwhistle, low whistle, gitouki, trekmelodica, mondharmonica, bodhrán, theekistbas en doedelzak. Gekleed in kilt is Rapalje graag geziene gast op (folk)festivals en middeleeuwse feesten. Ook staat de groep regelmatig in het theater.  

Het optreden was live te volgen op de website van de band (rapalje.com), Facebook en Youtube.