Film van Winschoter Sander Blom te zien in De Klinker

De Winschoter filmmaker Sander Blom (27) en zijn collega Niels Brouwers (26) werkten afgelopen twee jaar aan het docudrama Dat Vergeet je Nooit!, een film over de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Baflo. De film is op donderdag 22 oktober te zien in het plaatselijke cultuurhuis De Klinker, aanvang 19.30 uur.

Dat Vergeet je Nooit! is een film van bijna een uur waarin de kinderen van toen aan het woord komen, enkele scènes zijn nagespeeld en waarin basisschoolkinderen van nu worden geïnterviewd over thema’s als oorlog, vrijheid en herdenken.

Ooggetuigen

In de docudrama vertellen ooggetuigen uit de voormalig gemeente Baflo (Noord-Groningen) over hun belevenissen in de oorlog. Bommen op het dorp, kinderen van NSB’ers, omgekomen verzetshelden; alle facetten komen aan bod en worden ook voorgelegd aan de basisschoolkinderen van nu.

Op 26 september ging de film in première in het dorpshuis van Baflo, een week later gevolgd door  een grootschaligere vertoning voor cast en crew in het Forum Groningen. Beide vertoningen waren een groot succes en al snel uitverkocht. Daarom komt de film nu ook naar Cultuurhuis De Klinker.

Sander Blom maakte eerder korte fictiefilms in Groningen zoals Verzwegen (2016), Limina (2018) en #VaderJacob (2020). Ook debuteerde hij eind 2019 met zijn eerste roman, de politiethriller Bezeten die zich in Oost-Groningen afspeelt. Voor dit project werkte hij samen met Niels Brouwers, een collega-filmmaker uit Haren.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via de website van De Klinker: https://www.indeklinker.nl/theater/2611/Ooggetuigen_uit_de_voormalig_gemeente_Baflo_vertellen_over_hun_belevenissen_in_de_
oorlog/Dat_vergeet_je_nooit_/