Nominatie voor ambtenaar Karst Jan Veenstra; stemmen kan tot en met 28 oktober

TER APEL Karst Jan Veenstra maakt kans om de titel Ambtenaar van het Jaar 2020 in de wacht te slepen.

De 29-jarige medewerker Burgerzaken van de zogeheten BRP-straat in Ter Apel behoort tot de honderd laatst overgebleven kandidaten van de Publiek Denken Top 100.

Veenstra werkt voor de gemeente Westerwolde. Hij is door collega's genomineerd voor de verkiezing Ambtenaar van het jaar.

De BRP-straat in Ter Apel zorgt voor de inschrijving van vreemdelingen in de Basisregistratie Personen. Een asielzoeker krijgt een Burgerservicenummer om sneller overheidsdiensten te regelen.

De verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en is bedoeld voor ambtenaren die in het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en een voorbeeld zijn voor collega's.

Stemmen kan tot en met 28 oktober

Vorig jaar won Jolanda van Tongeren, Strategisch adviseur business accounting van de gemeente Almere. De stemronde loopt tot en met 28 oktober. Daarna worden alle stemmen geteld en gaan de twaalf ambtenaren met de meeste stemmen door naar de finale. Voorzitter van de jury is Carsten Herstel, directeur-generaal bij het ministerie van SZW.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op dinsdag 15 december in het conferentiecentrum WTC in Almere. Dan staan twee ambtenaren in de schijnwerpers: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen).

Stemmen kan hier