Scheemder Bert van Vondel: 'Juist nu moeten we oog hebben voor kinderfeest Sint Maarten'

"Juist nu, in deze bijzondere tijd, moeten we oog houden voor het oude kinderfeest Sint Maarten", vindt Bert van Vondel uit Scheemda. Hij doet een oproep aan buurtgenoten op 11 november extra uit te pakken.

"Nu de lokale ondernemerskring besloten heeft hun deuren dicht te houden is het aan de buurt zelf om het de 11e toch nog een leuk kinderfeest te laten worden. Het is een buitengebeuren, en in de frisse buitenlucht zullen de straten in onze buurt bij lange na niet zo overvuld zijn als bijvoorbeeld de scholen", schrijft hij op de buurtpagina.

Een paar jaar geleden is het Sint Maarten-feest in Scheemda weer nieuw leven ingeblazen. Bewoners zetten massaal een een kaars of een lampje bij de deur of achter het raam te zetten, sommige buurtbewoners hadden vuurkorven geplaatst en er werden pannenkoeken gebakken. deze sfeerverhogende middelen hadden effect. Normaliter kwamen er vijf á zes kinderen bij de deur om een liedje te zingen, per jaar groeide dit aantal tot zeker 25 kinderen.

"Misschien dat we dit jaar, verspreid over de hele avond, totaal op 40 kinderen mogen rekenen', voorspelt van Vondel.

Om het komende feest voor de kinderen wat extra glans te geven roept Van Vondel buurtbewoners op in actie te komen. "Steek het licht aan, brand een kaarsje, bak een pannenkoek, zet de vuurkorf buiten, luister naar de kinderen en hun Sint Maarten-gezang en zet een bak lekkere snoepjes klaar, desnoods buiten de deur in een schaal of in een teil."

Voor tien buurtbewoners -eentje per straat - is er een gratis snoeppakket beschikbaar voor 40 kinderen om uit te delen op 11 november.