VoorleesExpress Westerwolde zoekt vrijwilligers

De VoorleesExpress is op zoek naar vrijwilligers die door voorlezen en taalspelletjes kinderen willen helpen vooruit te komen met taal. ankzij de VoorleesExpress krijgen kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal extra aandacht.

VoorleesExpress koppelt Biblionet Groningen voorleesvrijwilligers aan gezinnen waarin taal lastig is, bijvoorbeeld omdat het gezin uit een ander land komt. Of omdat een kind door de Corona een achterstand heeft opgelopen.

De vrijwilligers zetten zich in om taalachterstand en mogelijke laaggeletterdheid terug te dringen. Als vrijwilliger lees je wekelijks voor aan kinderen met een taalachterstand. Je komt twintig keer bij het gezin thuis, op een vast moment. Samen met het gezin ga je op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren. met name voor de regio Ter Apel worden vrijwilligers gezocht.

Corona

In normale tijden gaat de vrijwilliger naar het kind thuis, bij voorkeur met de ouder(s) erbij. Als de maatregelen rond Corona in acht genomen kunnen worden, heeft dit de voorkeur. Ook kan er voor gekozen worden eerst kennis te maken in de bibliotheek. De andere sessies kunnen via videobellen. Of vrijwilliger en kind(eren) blijft c.q. blijven elkaar ontmoeten in de bibliotheek.

Meer informatie en/of aanmelden

Meer informatie op www.voorleesexpress.nl of neem contact op met Bibliotheek Westerwolde, via voorleesexpresswesterwolde@biblionetgroningen.nl. Aanmelden als vrijwilliger kan via. https://voorleesexpress.nl/hoe-werkt-het/vrijwilligers/