Feest met Sint Maarten op de Sint Vitusschool in Winschoten (ook voor Terrence, die er vanwege een ziekenhuisopname niet bij kon zijn)

De Sint Vitusschool in Winschoten liet Sint Maarten niet ongemerkt voorbijgaan. Alle kinderen kwamen gisteren zingend bij het kantoor van de directeur juf Christa met hun lampionnen. Door de oudervereniging was alles aangekleed en werd er iets lekkers uitgedeeld. Ook was er voor alle kinderen van de school een zakje snoep, gebracht door de ondernemers van Winschoten.

Dit jaar kon Terrence uit groep 2/3 b vanwege een ziekenhuisopname niet meedoen aan het Sint Maartenlopen. Daarom werd aan alle kinderen gevraagd iets voor hem mee te nemen van hun opgehaalde snoepgoed.

Daarmee het verhaal van Sint Maarten, dat gaat over delen, eer aandoend. Sint Maarten kwam, zoals bekend, aanrijden op zijn paard en zag een arme man die het heel erg koud had. Hij sneed een stuk van zijn jas en gaf het aan de bedelaar. Zo kon hij zich wat opwarmen. 

Vanmiddag is Juf Monique met twee klasgenoten alle gedeelde spullen gaan brengen. Terence was enorm verrast en heel erg blij.