Winkeliers stunten met boeken over profvoetbal in Veendam

Primera in Veendam en Bruna Nieborg in Winschoten stunten tot eind dit jaar met drie voetbalboeken over Veendam. De betrokken winkeliers geven in het kader van Sinterklaas en kerst fikse kortingen op de delen 1 en 2 van ‘De eeuwige geest van de Langeleegte’ en op het jubileumboek van Veendam 1894 ‘125 jaar spelverdeler aan de Langeleegte’.

In de eerste twee boeken wordt het betaalde voetbal en een deel van het amateurvoetbal belicht, waarin ook de complete historie van sportpark De Langeleegte, het kristalbad (zwembad) De Langeleegte en het eerste sportpark in Veendam wordt beschreven door auteur Willem Molema uit Oude Pekela.

Eerder dit jaar schreef Molema ook het oorlogsboek ‘Valse diagnoses’, een indrukwekkend verhaal over het leven van tien NSB-artsen in het Noorden van het land voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De artsen kwamen onder meer uit Veendam, Oude Pekela, Onstwedde en Ter Apel. Ook dit boek is in de eerder genoemde winkels verkrijgbaar.

Volgend jaar zal er van de hand van de auteur nog een boek over het betaalde voetbal in Veendam verschijnen, het uitgestelde deel drie van de ‘Eeuwige geest van de Langeleegte’ met daarin vooral aandacht voor de financiële perikelen van de voormalige semiprofclub.