Ook in coronatijd geldt: ‘Samen zijn wij WVV’

De slogan ‘Samen zijn wij WVV’ doet wekelijks opgeld op het complex in het Winschoter Stadspark. Hoewel voetbal bij de kleintjes en de groten, de professionals uitgezonderd, nagenoeg aan banden is gelegd vanwege corona, komen veel teams toch in actie.

Bij de Winschoter voetbalvereniging doen ze er alles aan om een beetje in het speelritme te blijven. Naast de wekelijkse trainingen komen de jongsten ook in actie. In onderlinge mixtoernooien worden wedstrijden afgewerkt. Het gaat daarbij weliswaar niet om het echie, maar het is belangrijk om samen te spelen, maar vooral met elkaar in contact te blijven. Jong en oud, wat de leiders en trainers betreft, want supporters zijn nog altijd niet welkom rondom het voetbalveld.

Voor leiders en trainers geldt vooral ‘het sociale aspect’ van dit soort voetbaltoernooien. Een mixtoernooi is goed voor binding en de onderlinge verhoudingen van een jeugdafdeling. De slogan 'Samen zijn wij WVV' viel afgelopen week meerdere keren op de social media te lezen.

Tijdens het zaterdag afgewerkte mixtoernooi voor Onder 13 en Onder 15, waarbij zowel jongens als meisjes in actie kwamen, werd veel gelachen, gedold, gecombineerd, maar vooral heerlijk gevoetbald. Dat het toernooi een groot succes werd was zeker ook de verdienste van alle aanwezige vrijwilligers. Deze groep bestaat uit: hoofd jeugdopleiding (HJO), de coördinatoren en de trainers en leiders van alle deelnemende teams.