20 november: Dag van de ondernemer, ondernemen in onze regio - zakennieuws

Van een bruisende en bloeiende economie profiteren we allemaal: het zorgt voor werkgelegenheid, welzijn en welvaart. Belangrijke zaken als zorg, onderwijs en de noodzakelijke uitkeringen kunnen we daardoor betalen. Dat stelt de VVD.

"Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de ruggengraat van onze Nederlandse economie en maatschappij. Daarom is het belangrijk hen zoveel mogelijk ruimte te geven om dat te doen waar ze het beste in zijn: ondernemen!"

"In de Oost-Groninger gemeenten hebben we een grote verscheidenheid aan bedrijven: van de specialistische eenmanszaak op de hoek tot internationaal opererende ondernemingen die in hun branche wereldwijd marktleider zijn. Oost-Groningen kent vele parels en we mogen daar met elkaar terecht trots op zijn."

"Omdat we het belang van het MKB erkennen heeft de gemeente Oldambt een uitdagende ambitie voor het jaar 2023 geformuleerd: de ‘MKB vriendelijkste gemeente van de provincie’ worden. VVD Oldambt ondersteunt dit van harte."

VVD Pekela

"Ook de gemeente Pekela besteedt veel tijd en moeite om het MKB te ondersteunen, zoals door de opknapbeurt voor het centrum in Oude Pekela en goede plannen voor de rest van de gemeente; hierin gesteund door de VVD Pekela."

"Wij willen duidelijke regels, want die helpen ondernemers in hun dagelijkse werkzaamheden. Wij willen lage lasten voor mensen, maar ook voor bedrijven. De belangen van het MKB en van haar werknemers moeten een integraal onderdeel zijn in de dienstverlening van de gemeenten: samen bouwen we aan een stevige toekomstbestendige economie en een solide financieel fundament voor de gemeenten en haar inwoners!"

Pieter Dinkla

Fractievoorzitter van de VVD Westerwolde Pieter Dinkla geeft aan dat je als ondernemer van de lokale politiek mag verwachten dat zij ondernemers stimuleert en ondersteunt bij het ondernemen waar mogelijk. "VVD Westerwolde zet zich als oppositiepartij maximaal in om regels en belemmeringen weg te nemen en goede initiatieven vanuit ondernemers de ruimte te geven. De partij laat zich niet tegen houden door regelneven en bureaucratie en staat klaar voor ondernemend Westerwolde."

Erich Wünker

Kansen zijn er genoeg volgens wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt. "Als grensregio moeten we niet alleen naar het westen kijken (Je bent in 2,5 uur in Amsterdam) maar vooral ook naar het oosten: Hamburg ligt op slechts twee uur rijden. Het toerisme ontwikkelt zich snel en is belangrijk voor werkgelegenheid, maar ook als uithangbord voor de kernwaarden van ons gebied: ruimte, rust, welness en authentiek gezond leven."

"We zijn een uniek stukje Nederland, met unieke mensen en unieke kansen: de VVD zet zich daar graag voor 100 procent voor in."