Politie deelt in tweede lockdown 5000 coronaboetes uit

De politie heeft sinds het begin van de gedeeltelijke lockdown, half oktober, bijna vijfduizend coronaboetes uitgedeeld. Dat laat de korpsleiding van de Nationale Politie weten aan NU.nl.

Vorige week stond de teller op bijna 1500 boetes. Met name in de weekenden wordt het bonnenboekje getrokken. Dan vinden de meeste illegale feestjes plaats. Met name jongeren, die amper ziek worden van het virus, zouden zich hier schuldig aan maken. Als een feestvierder tegen de lamp loopt is de boete 95 euro; de organisator moet 4000 euro dokken.

Behalve de coronaboetes deelt de politie ook steeds meer waarschuwingen uit. De afgelopen week stond de teller op 1614 waarschuwingen. Het totale aantal gedurende de tweede lockdown is 7.390.

De politie laat weten dat het in deze tweede lockdown steeds meer te maken krijgt met beledigingen en verwensingen. Ook wordt er zo nu en dan fysiek geweld gebruikt tegen agenten (en BOA's).

Om die reden hebben Belgische agenten besloten een tijdje geen coronaboetes uit te delen. Ze zeggen zich niet gesteund te voelen door de belgische regering.