Versoepelingen coronamaatregelen: Horeca blijft dicht, maar pretparken en dierentuinen weer open

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen in de persconferentie van vanavond, aanvang 19.00 uur, een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigen. Theaters, musea, bioscopen, pretparken, dierentuinen, sauna's en zwembaden mogen weer open, cafés en restaurant, goed voor een zeer klein deel van de coronabesmettingen, blijven dicht.

Verder mag men thuis één gast meer ontvangen, dan voorheen (was twee).

Zoals het er nu voorstaat blijven restaurants en andere horecagelegenheden sowieso tot half december dicht. Misschien dat er dan een onderscheid wordt gemaakt tussen tussen restaurants en kroegen. restaurants zouden dan onder strenge restricties open kunnen, terwijl cafés ook dan gesloten moeten blijven.

Vanaf januari gaat het kabinet een aantal experimenten uitvoeren met bezoekersaantallen. Denk aan het bezoeken van concerten of het bezoeken van een voetbalwedstrijd in een stadion. De bedoeling is dat de bezoekers dan allen een mondkapje dragen en onderling anderhalve meter afstand houden. Ook dienen ze een negatieve coronatest te kunnen overleggen bij binnenkomst.