Politie wil bureau in Ter Apel kopen en uitbreiden

De politie wil het politiebureau in Ter Apel verbouwen en uitbreiden en er daarmee weer een ‘volwaardige opkomstlocatie’ van maken.

De politie heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Alvorens tot die verbouw en uitbreiding over te gaan, wil ze enkele delen van het pand waarin het bureau zit, kopen van de gemeente Westerwolde. De politie heeft momenteel een huurovereenkomst met de gemeente.

Het bureau aan de Molenweg voldoet momenteel niet aan alle eisen. De gemeenteraad van Westerwolde trok daar vorig jaar over een bel. De politici zeiden wel een volwaardig bureau te willen en wezen op de aanwezigheid van het grote asielcentrum in Ter Apel.

Ophoudruimtes

De politie beloofde toen dat Ter Apel een volwaardig bureau zou krijgen en laat nu dus weten die in aantocht is. Zo zullen in het vernieuwde bureau ophoudruimtes komen voor arrestanten met daarbij horende voorzieningen.

Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde is blij met het voornemen van de politie. ,,We staan positief tegen een verkoop maar ik praat daar eerst nog wel over met de gemeenteraad. Het heeft lang geduurd voordat er duidelijkheid is gekomen over het bureau maar de complexiteit van het gebouw bracht dat onder meer met zich mee. We gaan er van uit dat, als een verkoop rond is, de politie ook echt snel aan de slag gaat.’’