Ondanks de coronaperikelen breidt COOP Bert Stuut verder uit

Ondanks de maatregelen rond Covid-19 heeft Bert Stuut besloten om zijn COOP-supermarkt in Bad Nieuweschans uit te breiden. Klanten hebben deze week al kunnen merken dat de nodige verbouwingen plaatsvinden. Zo wordt het voormalige magazijn verbouwd tot een ruimte waar alleen spullen staan voor grootverbruik.

Op deze locatie vindt men onder meer trays met frisdrank, bier en grootverpakkingen snoep. Ook de betaal-afrekenservice ondergaat een metamorfose. Er komen vijf kassa-systemen en een nieuwe servicebalie annex selfservice-systeem om af te rekening.

“Alle oude kassa’s zijn verwijderd en de nieuwe servicebalie blijft bemand. Dit wordt een actieve kassa, waardoor de klanten niet meer hoeven te wachten. Waar de vorige servicebalie stond hebben wij een nieuwe ruimte gecreëerd voor PostNL, want het aantal postpakketten neemt alleen maar toe. Bij de nieuwe servicebalie kan men wel rookwaren kopen, alleen is het nu wel helemaal afgeschermd. Verder komen er vijf actieve kassa’s in een heel nieuwe kleurstelling, waarvan kassa één de selfscan is. Deze is helemaal geïntegreerd in de servicebalie. Wij vinden het wel jammer dat alleen Nederlanders deze selfscan kassa kunnen gebruiken omdat deze gebouwd is op postcodes en daar valt Duitsland niet onder”, aldus assistent-bedrijfsleider Coen Spa.

De COOP-supermarkt van Bert Stuut is de grootste grenssupermarkt van Nederland, maar met het ontwikkelen van de selfscan is daar geen rekening mee gehouden. De winkel heeft wel een veel modernere uitstraling gekregen en hier heeft Bert Stuut wel een grote vinger in de pap gehad. De uitbreiding zou veel groter zijn, maar doordat de Duitsers massaal hier niet meer mochten komen door de corana-maatregelen, zijn de uitbreiding  vooruit geschoven.

“Natuurlijk wilden wij graag de totale verbouwing c.q. aanpassing in één keer uitvoeren, maar dat is nu niet mogelijk. Daarom doen wij het nu in etappes. Wij hebben de kassa’s zo geplaatst dat je elkaar niet meer aanraakt, dus geheel coronaproof”, aldus Coen.