Bibliotheken weer open - Reserveren is niet nodig

De bibliotheken zijn sinds donderdag weer open. Ook activiteiten kunnen weer doorgaan. In de agenda op de website van Biblionet Groningen is te zien welke dat zijn.

Wel blijven de corona-maatregelen van kracht. Zo is het dragen van een mondkapje wenselijk (en per 1 december verplicht). Ook kan de koffieautomaat niet worden gebruikt. De toiletten blijven wel toegankelijk. Verder is reserveren voor een  bibliotheekbezoek niet nodig. Om na te gaan hoeveel mensen binnen zijn, dient een ieder een 'toegangsitem' te pakken.

Bezorgservice

Mensen die tot de corona-risicogroep behoren, kunnen of willen misschien niet zelf naar de bibliotheek komen. In dat geval kunnen zij gebruikmaken van de bezorgservice. Ze kunnen hiervoor bellen met de klantenservice van Biblionet Groningen.

Nederland Leest cadeauboek

De campagne Nederland Leest is met twee weken verlengd. Zolang de voorraad strekt, kunnen bezoekers tot en met half december het gratis Nederland Leest cadeauboek komen ophalen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea', geschreven door Judith Koelemeijer. Op 2 december is Judith Koelemeijer te gast in de livestream van Boekeloere, de online boekenclub van Biblionet Groningen op Facebook.

Ontdek de bibliotheek online

De online deuren van de bibliotheek staan altijd open. Iedereen kan ook vanuit huis de bibliotheek gebruiken om te ontmoeten, te leren en te ontdekken. Of je nou lid bent of niet. Bekijk de website van Biblionet Groningen voor het volledige online aanbod.