Eind november ligt het nieuwe nummer van Veerten weer in de winkels

Het nieuwe nummer van Veerten, met Hotel Panman in Stadskanaal, zwembad de Horsten in Musselkanaal en de marechaussee in Ter Apel, is eind november weer te koop.

Het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën. Van Westerwolde en van de Monden, uit lang vervlogen tijden maar ook nabije geschiedenis.

In dit nummer aandacht voor het hele gebied, met verhalen over onder meer Rhumpunex en Hotel Panman in Stadskanaal, het zwembad De Horsten in Musselkanaal en de marechaussee in Ter Apel.

En over verzetsman Thie Brouwer uit Gasselternijveenschemond. Over deze laatste schreef Jan-Willem van de Kolk een boeiend levensverhaal dat nog nooit eerder gepubliceerd is.

Op woensdag 2 december zal hij daarom deze primeur in de vorm van Veerten overhandigen aan Commissaris van de Koning van Drenthe, Jetta Klijnsma. Natuurlijk ontbreken ook de vaste rubrieken niet met de belevenissen van Rennie Dik, een unieke foto uit de collectie en de Museumschatten.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor 5,95 euro bij de boekhandels in Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel en uiteraard ook bij het Streekhistorisch Centrum.

Bestellen

Speciaal voor de feestdagen kan het ook in cadeauverpakking worden besteld en verzonden. Bestellen kan via info@streekhistorischcentrum.nl