Hans Nijland: 'Ik neem aan dat die duizend boeken snel verkocht zijn en dat er een tweede druk komt'

Hans Nijland, van 1997 tot en met 2019 algemeen directeur van FC Groningen en daarmee de langstzittende directeur binnen het Nederlands betaald voetbal, kreeg zaterdagmorgen het eerste exemplaar van het boek 'Scheids! Hoe lang nog?' van David Stolk overhandigd.

Stolk, wiens vader Cees (met mondkapje en beslagen brillenglazen) uiteraard ook aanwezig was, heeft voor 'Scheids, hoe lang nog?' alle dertien voetbalclubs in het Oldambt, van WVV tot Drieborg, van Nieuw Scheemda tot Nieuweschans, geportretteerd. Hij duikt in hun verleden maar tekent ook hun hedendaagse struggle for life op.

Uiteraard had Nijland, die een uitgeverij runt, ook een presentje voor de auteur: een seizoensgids. Nijland, die zelf furore maakte bij HSC (met indertijd ook Ron Jans, de huidige trainer van FC Twenthe in de gelederen), sprak de verwachting uit dat de duizend exemplaren van 'Scheids! Hoe lang nog?' rap worden verkocht, en dat er dus een tweede druk komt.

Na diens praatje namen Stolk junior en Nijland plaats achter de met plexiglas afgeschermde desk om de eerste stapel exemplaren te signeren.

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1133929/david-stolk-schrijft-boek-over-het-amateurvoetbal-in-het-oldambt-scheids-hoe-lang-nog.html