Een goedkoop energiecontract afsluiten: hoe gaat dat in zijn werk?

Aangeboden door: goedkoopste-energieleverancier.nl

Betaal je elke maand veel geld voor het verbruik van energie? Dat is jammer, want er zijn allerlei manieren om geld te besparen op de energierekening. Zo stappen er jaarlijks veel mensen over van energieleverancier om voordeliger uit te zijn.

Wil je ook geld besparen, maar weet je niet hoe het werkt om over te stappen en een goedkoop energiecontract te sluiten? Bekijk dan hier hoe het in zijn werk gaat.

Vergelijking maken

De eerste belangrijke stap om te nemen, is het zoeken naar een goede aanbieding van energieleveranciers. Dat is helemaal niet moeilijk, want je maakt gewoon een vergelijking om bij de goedkoopste energieleverancier uit te komen. Het is zelfs mogelijk om direct op basis van het invullen van je postcode en huidige leverancier te ontdekken wat je besparing is. De beste aanbiedingen komen dan voorbij, waarbij er onder meer rekening is gehouden met het jaarverbruik. Check bij het maken van een vergelijking uiteraard niet alleen de prijs, maar ook de overige voorwaarden. Bijvoorbeeld de duur van het contract. Kijk als je een dubbele meter hebt ook naar de mogelijkheid of er een optie is voor een enkel tarief voor de levering van energie.

Overstappen

Heb je een goedkope energieleverancier gevonden? Dan is het alleen nog maar een kwestie van overstappen om een goedkoop energiecontract af te sluiten. De overstap zelf is eigenlijk alleen maar een administratieve handeling. Het contract bij de huidige energieleverancier dient opgezegd te worden en bij de nieuwe energieleverancier sluit je een contract af. Het kost met het maken van een vergelijking tussen aanbieders en overstappen maar een half uurtje van je tijd. De overstap is snel geregeld en nog sneller als de nieuwe aanbieder een overstapservice te bieden heeft. In dat geval zegt de nieuwe energieleverancier namelijk je oude contract op en hoef je voor de rest zelf verder niets te doen. Let uiteraard altijd wel op of je huidige contract de mogelijkheid biedt om op te zeggen. Als dat niet het geval is, dien je mogelijk misschien een opzegvergoeding te betalen.

Bedenktijd

Nadat de overstap is geregeld, heb je altijd nog een periode van veertien dagen bedenktijd. Mocht je in die periode gaan twijfelen over de overstap dan is er niets aan de hand. Je mag de overstap namelijk binnen de wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen gewoon annuleren. Je hoeft zelfs niet eens een reden op te geven waarom je de overstap wilt annuleren, maar moet het de energieleverancier natuurlijk wel even laten weten.