De leukste scooterroutes in de omgeving

Aangeboden door: slotenspeciaalzaak.nl

Oost Groningen is een schitterend stukje Nederland: een weelderige natuur, een eeuwenoude geschiedenis waarvan nog veel overblijfselen te zien zijn én gezellige dorpen. En uiteraard kun je ook simpelweg naar de stad Groningen tuffen om daar eens rond te kijken en te shoppen. Kortom, een leuk gebied om eens met de scooter te verkennen.

Plan je route

Zelf kun je jouw ideale scooterroute uitstippelen door handig gebruik te maken van de fietsknooppunten. Maak bijvoorbeeld een tocht vanuit Wedde, over het historische Musselkanaal en langs de knusse dorpskernen Stadskanaal en Musselkanaal. Op de terugweg rijd je natuurlijk even door Jipsinghuizen om het monument te bekijken en ook een stop bij de fraaie vestingstad Bourtange is zeer de moeite waard. Overigens kun je hier ook een dagtocht van maken. Kies een mooie route naar Bourtange en neem daar uitgebreid de tijd om rond te kijken. Het hele stadje is als een openluchtmuseum!

Burcht Wedde

Als je in de buurt van Wedde wilt rondkijken, raden we je aan om een fijne route te rijden en dan te eindigen bij de imposante Burcht Wedde. Het is erg mooi om daar een stop te maken en wat leuke plaatjes te schieten.

Hunebedden

Duik een dagje de natuur én het verleden in en stippel een mooie route uit naar locaties met hunebedden, zoals het grootste hunebed van Nederland in Borger. Het is indrukwekkend om te zien: hoe heeft men destijds die grote stenen kunnen verplaatsen?

Goede helm

Vergeet niet om voor vertrek je scooter even na te kijken en eventueel wat onderhoud te plegen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je zorgt voor een goede helm. Ben je aan een nieuwe toe en weet je niet wat je moet kiezen? Voor 'mooi-weer-rijders' is een jethelm erg comfortabel. Rijd je ook dagelijks naar je werk en met hogere snelheden? Dan heb je meer aan een integraal- of systeemhelm. Let bij de aanschaf ook op de extra's, zoals een zonnevizier, de sluiting, uitsparingen voor Bluetooth apparatuur enzovoorts. Zoek je een helm met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Kijk dan eens naar merken als Vinz, Arai, HJC, Caberg en Schuberth. Deze merken zijn ECE-gekeurd en van uitstekende kwaliteit voor een redelijke prijs.

Op slot!

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je jouw trouwe scooter goed op slot zet. Kies een plek waar je tweewieler goed in het zich staat of, nog beter, een bewaakte stalling. Gebruik twee verschillende scooter sloten, denk aan bijvoorbeeld een kettingslot met schijfremslot, met minstens ART-3 keurmerk.. Merken die aan die eis voldoen zijn bijvoorbeeld AXA, Abus, Vinz, Luma en Red Star Locks. Let er bij het op slot zetten op dat je de sloten nooit op de grond laat hangen en dat je één van de sloten verbindt aan een vast object. Tip: heb je thuis geen schuur of vast object? Schaf dan een muuranker aan, zodat je altijd je scooter veilig kunt achterlaten.

Je ziet dus dat er veel te zien is in Oost Groningen en omgeving. Stippel je eigen favoriete routes uit en verken dit prachtige stukje Nederland.