Tik Tok Tammo leert veilig carbidschieten van Pekelder Carbid Club

Carbidschieten mag in Nederland, onder strikte voorwaarden. Maar hoe doe je dat? Grunnfluencer Tik Tok Tammo, opgegroeid in Midwolda, legde zijn oor te luister bij de Pekelder Carbid Club.

In de gemeente Pekela mag er alleen met carbid worden geschoten van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Er mogen maximaal vier personen op anderhalve meter van elkaar blijven. Publiek is niet toegestaan en er mag alleen op meer dan driehonderd meter afstand van gebouwen als ziekenhuizen, huisartsenposten en dierenasiels worden geschoten.

Waarnemend burgemeester Jaap Kuin, die ook in het filmpje van Tik Tok Tammo te zien in, liet eerder weten dat het schieten met carbid een traditie is in zijn gemeente. „Ik vind het belangrijk dat wij dat nu ook in stand houden”, liet de burgervader weten. „Vanwege het coronavirus is dat nu wel op een andere wijze dan wij gewend zijn. Evenementen zijn niet toegestaan en het schieten met carbid mag geen publiek trekken. Toch willen wij het wel mogelijk maken om met je familie of één á twee vrienden, met inachtneming van de corona maatregelen, toch nog met carbid te schieten.”

Zie het filmpje hier: