Rotary Clubs Winschoten en Pekela in actie voor Voedselbank Oldambt

Rotary Clubs Winschoten en Pekela hebben dit jaar een actie gehouden voor de Voedselbank Oldambt. In totaal leverde dit 2000 euro aan boodschappen op.

In overleg met Jumbo van der Weele Winschoten en Poiesz Pekela zijn pakketten gemaakt met boodschappen waar altijd veel behoefte aan is, zoals zuivel en soep. Deze ondernemers hebben zelf ook een bijdrage gedaan om nog meer boodschappenpakketten te leveren aan de Voedselbank.

Herman Korte van Rotary Pekela en Laura Broekhuizen van Rotary Winschoten overhandigden de pakketten aan Cisca Wisselo van voedselbank Oldambt.

Deze coronatijden zijn moeilijk voor iedereen. Voor lokale winkeliers die hun zaak hebben moeten sluiten en voor kinderen wiens ouders niet zo veel te besteden hebben. Daarom krijgen alle 365 kinderen die gebruik moeten maken van de voedselbank een bon van 10 euro. Deze bon kunnen ze uitgeven bij Top1 Toys Jager en Bruna Nieborg in Winschoten. Zo worden de kinderen en de ondernemers geholpen.

“Het is fijn om als Rotarian iets te kunnen doen voor je streekgenoten die het moeilijk hebben”, zegt Herman Korte. ”Dat konden we nu mooi samendoen met de club in Winschoten.”

“En dan dubbelop”, vult Laura Broekhuizen aan. ”Voor de gezinnen en de lokale ondernemers, alleen samen kom je verder.”