Cbs Het Baken in Westerlee verzamelt schoolspullen voor Roemenië

De laatste week vóór de kerstvakantie staat op cbs Het Baken in Westerlee in het teken staan van een kerstactie. Tijdens de jaarlijkse kerstviering wordt altijd een inzameling gedaan voor een goed doel. Dit keer werden schoolspullen ingezameld voor de Roma-kinderen in Roemenië.

Stichting Ro-manna zet zich in voor de allerarmste gezinnen in Roemenië, de Roma’s. Eén van de doelen van de stichting is om zoveel mogelijk Roma-kinderen de kans te geven om naar school te kunnen gaan. De kinderen daar moeten namelijk hun eigen schoolspullen meenemen naar school. Er is echter geen geld voor eten, laat staan voor schoolspullen. Daarom zamelt Stichting Ro-manna de schoolspullen in.

Het team van cbs Het Baken besloot de stichting een handje te helpen en zette een inzamelingsactie op touw. Ter voorbereiding ontvingen ouders een brief met informatie en een flyer via de mail. Ook werd in alle klassen iets verteld over het goede doel.

Helaas gooide de lockdown roet in het eten, waardoor de actie geen week, maar twee dagen kon duren. Desondanks konden er maar liefst 60 rugtassen worden gevuld; er zijn zelfs nog schoolspullen over.