Promotiefilm Cultuurplatform Oldambt is klaar (filmpje!)

De podia zijn dicht, maar Els Buseman en Berny Jansema van het Cultuurplatform Oldambt hebben onlangs een plan bedacht om de artiesten in en rond het Oldambt toch een podium te geven. Vorige week maandag waren de opnames van 'Door het lint' in De Klinker in Winschoten.

Els Buseman: 'We rollen de rode loper voor u uit! Ga gemakkelijk zitten in uw eigen huiskamer en beleef de première van ‘Door het lint!’. Een kerstcadeautje van het Cultuurplatform Oldambt, dat artiesten weer een podium wil bieden door hen samen te laten optreden in verrassende combinaties. Dit is de eerste; we hopen er nog een hele serie te maken. Maar we hopen vooral dat onze muzikanten, dichters, dansers, acteurs en kunstenaars weer live kunnen optreden in 2021."

Er werden door filmer Sander Blom opnames gemaakt voor een tv-programma waaraan werd meegewerkt door zanger Romain Doedens en zanger-gitarist Robert J. Reinders, het duo Klaas Spekken (zang) en Joost van der Beek (gitaar), Ismay Nieland en Lauren Dijkstra van F2Dance Company, stadsdichter Richard Nobbe en sneltekenaar Reinoud Bekkema.

Het is de bedoeling om korte online-filmpjes te maken die later worden gemonteerd tot een lange tv-show. Daarbij kijkt het Cultuurplatform Oldambt ook over de grenzen om artiesten uit de hele regio een podium te bieden. Het eerste filmpje wordt niet alleen gebruikt om fondsen te werven, zodat een hele reeks kan worden gemaakt. 

Ideeën zijn welkom: info@cultuurplatformoldambt.nl.