’t Speulparadies in Beerta wint Provinciale Vrijwilligersprijs

’t Speulparadies in Beerta heeft in de categorie ‘jeugd’ de Provinciale Vrijwilligersprijs gewonnen. De jury vond het fantastisch dat ook jongeren enthousiast vrijwilligerswerk doen bij ’t Speulparadies.

’t Speulparadies is een begrip in de omgeving en ver daarbuiten, met zo’n 12.000 bezoekers per jaar. Het is meer dan een speeltuin, want door de rolstoelpaden en de speciale toestellen kunnen alle kinderen, met en zonder beperking, samen buitenspelen. En dat is allemaal mogelijk door een hecht team van 25 vrijwilligers, waaronder acht jongeren.

Jonge vrijwilligers

Melanie en Selma Helweg, Wouter en Jeroen van der Laan, Dominique Bijsterbosch, Martijn Tiggelaar, Amber Oosterhuis en Kasia Wiers doen met veel plezier vrijwilligerswerk bij ‘t Speulparadies. Ze zijn tussen de 15 en 24 jaar oud. Kasia (17) is al bijna twee jaar vrijwilliger en had het niet verwacht dat ze de Vrijwilligersprijs zouden winnen. “Je hoopt natuurlijk wel dat je wint, maar je verwacht het niet. Maar we zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen! De prijs, een geldbedrag van 3000 euro, gaan we gebruiken om de kantine te verbouwen. De rest van het geld gaan we gebruiken om nieuwe speeltoestellen te kopen”, aldus Kasia.

Digitale prijsuitreiking

De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt georganiseerd door de provincie Groningen. Kasia: “Voor de prijsuitreiking was er een digitale bijeenkomst georganiseerd. Dat heeft de provincie heel leuk gedaan. Er was een presentator die echt voor een sfeer zorgde. En de vrijwilligers konden ondertussen met elkaar chatten. Verder was het net als een gewone prijsuitreiking: tromgeroffel en een jurylid met een envelop waar onze naam uit kwam. Iedereen was heel blij en enthousiast. Je doet het met z’n allen en het is heel mooi om samen iets te winnen!”